Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιεί Δράσεις στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΠΑνΕΚ – Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» για την «Αναβάθμιση λειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη  στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων για την υλοποίηση των  προγραμμάτων κατάρτισης Νέων Αγροτών, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020, για τους δικαιούχους της 1ης και 2ης Προκήρυξης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο http://katartisi2019.elgo.gr έως και την Τρίτη 04.06.2019.

pdfΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος      pdf Δελτίο Τύπου

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ) προέβη στην επεξεργασία του συνόλου των απαιτήσεων των προτύπων της σειράς AGRO 2, με σκοπό την ουσιαστική αναθεώρησή τους, καθώς και την εκπόνηση νέων προδιαγραφών, λαμβάνοντας υπόψη:

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 σε εστιατόριο της αλυσίδας The Real Greek στο Λονδίνο (Bankside Riverside House, Units 1&2, 2A Southwark Bride Road, London SE1 9HA), 90 προσκεκλημένοι διαμορφωτές κοινής γνώμης, γαστρονόμοι, καθώς και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε θέματα υγείας και διατροφής και bloggers ενημερώθηκαν για τη φέτα ΠΟΠ και είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γευστικά πιάτα μαγειρεμένα με φέτα.  Η Executive Chef, Tonia Buxton ανέλαβε την παρουσίαση του live cooking show. Η Tonia Buxton, είναι σύμβουλος σεφ στο εστιατόριο The Real Greek, καθώς και τηλεοπτική παρουσιάστρια μαγειρικής και συγγραφέας. Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ κ. Χρήστος Αποστολόπουλος. 

Οι διαμορφωτές κοινής γνώμης ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά της φέτας ΠΟΠ, προκειμένου να τη διακρίνουν από άλλα λευκά τυριά σε άλμη και για τους κοινοτικούς μηχανισμούς ελέγχου που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της ΕΕ. Η επικοινωνία με δημοσιογράφους, bloggers γαστρονομίας και υγείας, ειδικούς διατροφής και εισαγωγείς προϊόντων διατροφής, κτλ. θα συντελέσει στο να εξοικειωθούν με το μήνυμα της καμπάνιας ώστε να το μεταβιβάσουν και σε άλλα ακροατήρια.

Παράλληλα, από 30 Απριλίου  2019 έως 14 Μαΐου 2019 πραγματοποιείται προώθηση της φέτας ΠΟΠ σε συμφωνία με την αλυσίδα εστιατορίων The Real Greek, στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, έχει προετοιμαστεί ένα ειδικό μενού με συστατικό τη Φέτα ΠΟΠ και χρησιμοποιούνται τα κανάλια επικοινωνίας των εστιατορίων (λίστες αποδεκτών αλληλογραφίας, σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.) προκειμένου να ενημερώσουν την πελατεία τους για την προωθητική δράση. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να βοηθήσει τους πελάτες αυτών των εστιατορίων να εξοικειωθούν με τη γεύση του προϊόντος και να ωθήσει τους υπεύθυνους να προσθέσουν σε μόνιμη βάση την Φέτα ΠΟΠ στις προμήθειές τους. Τα επτά (7) εστιατόρια που επιλέχθηκαν στο Λονδίνο είναι:

  1. Bankside, Unit 1&2 Riverside House, 2A Southwark Bridge Road, London SE1 9HA
  2. Covent Garden, 60-62 Long Acre, London WC2E 9JE
  3. Dulwich, 96-98 Dullwich Village, Dulwich, London SE21 7AQ
  4. Marylebone, 56 Paddington Street, London W1U 4HY
  5. Muswell Hill, 224 Muswell Hill Broadway, London N10 3SH
  6. Soho, 50 Berwick Street, London W1F 8SL
  7. Spitalfields, 6 Horner Square, Old Spitalfields Market, London E1 6EW

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει, ότι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι για την πιστοποίησή τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, από τις Επιτροπές που συγκροτήθηκαν βάσει του άρθρου 8 της ΥΑ 163/13692/01.02.2018 (ΦΕΚ 267 Β΄) βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

Σε ισχύ τέθηκαν οι Κανονισμοί Απονομής του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές, που καθιερώνουν ενιαίες αρχές και διαδικασίες για τον έλεγχο και την απονομή του Ελληνικού Σήματος. Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ δέχεται αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου που επιθυμούν να διαθέσουν στην αγορά με την επωνυμία τους τα προϊόντα: "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο", "Παρθένο Ελαιόλαδο"  και "Επιτραπέζιες Ελιές", τα οποία θα φέρουν στην επισήμανσή τους το Ελληνικό Σήμα. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να υποβάλει ανάλογα με την δραστηριότητά της και την κατηγορία των προϊόντων της τα ακόλουθα:

 1. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM.OIL–A–01/1)

2. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση –Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OIL -A-02/1)
3. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM.OLIVE–A–01/1)
4. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OLIVE -A-02/1)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία απονομής του Ελληνικού Σήματος περιλαμβάνονται στους ακόλουθους Κανονισμούς:

1. pdfΚανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM. OIL-R-01/1)
2.pdf Κανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM. OLIVE -R-01/1)

 

Διαβάστε εδώ το  pdf ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ