Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας Δρ Αριστοτέλης Παπαδόπουλος συμμετείχε στην Ελληνική Αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, όπου και υπεγράφει Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. O Ισραηλινός Υπουργός κ. Uri Ariel έδειξε ιδαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγωγή από την Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων αυγών και γάλακτος και τη συνεργασία σε θέματα Αλιείας.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε όσον αφορά τα θέματα αλιείας να υπάρξει συνεργασία με το το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας Καβάλας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ,  με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης και Έρευνας κοντά στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,  στην περιοχή Γαλλικού Θεσσαλονίκης  για την Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων και την Επαναχρησιμοποίησή τους για άρδευση και λίπανση στη γεωργία, 
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΝΑΑΝ (αρδευτικά συστήματα), σε μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα, αλλά και  στο Volcani Center (το Κέντρο Αγροτικής Έρευνας του Ισραήλ), όπου και  παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητές τους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι πανομοιότυπες με αυτές που εκτελούνται από στα ελληνικά Ινστιτούτα Αγροτικής Έρευνας και συμφωνήθηκε η κοινή διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων.
Σημειώνεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη της Ιερουσαλήμ, πρέσβυς κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης,  ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά της ελληνικής τεχνογνωσίας στις περιοχές της Παλαιστινιακής Αρχής, σε θέματα σχετικά με: 

• Άρδευση και Λίπανση Καλλιεργειών με χρήση νέων Τεχνολογιών
• Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησή τους στην γεωργία.

Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ΙΙΙ.

Website Security Test