Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Τράπεζα Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος DIVERSIFOOD, Η2020, διοργανώνει ημερίδα, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ενισχύοντας την Βιοποικιλότητα των Καλλιεργειών στην Αγορά». 

Η ημερίδα διερευνά την υπάρχουσα κατάσταση καθώς και τις πρακτικές λύσεις που ωφελούν τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών σε επίσημες διαδικασίες και νομοθεσίες στη Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Συγκεντρώνει όλους τους παράγοντες που διαχειρίζονται τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή για να αναπτύξουν επιλογές και πρότυπα για προληπτική ρύθμιση και εφαρμογή. Η ημερίδα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, το προσωπικό των αρχών καταχώρισης-εγγραφήςποικιλιών και διακίνησης-εμπορίας σπόρων προς σπορά, των Τραπεζών Γενετικού Υλικού, των καλλιεργητών και παραγωγών φυτών, των ακαδημαϊκών και ερευνητών και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα. Αντίστοιχες ημερίδες έχουν διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές, χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων στο Βέλγιο, στη Φιλανδία, Αυστρία κ.λπ.

Η συμμετοχή σο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν στέλνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα εγγραφής στο:

Επισυνάπτονται: pdfProgramm.pdf  pdfDIVERSIFOOD.pdf docxRegistration_Form.docx

 

Website Security Test