epas ioanninon 1

Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολή Ιωαννίνων, στον Κατσικά Ιωαννίνων, που από το 1934, ως η μοναδική σχολή «Τεχνιτών Τυροκομίας - Γαλακτοκομίας» της Ελλάδας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τεχνίτες τυροκομίας, συμβάλλοντας καίρια στη μετεξέλιξη της ελληνικής γαλακτοκομίας, από πρακτική σε σύγχρονη τυροκομία. Σήμερα τη διαδέχεται το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων. Στον χώρο λειτουργούν σύγχρονες εγκαταστάσεις, εργαστήρια και ιδιόκτητο αδειοδοτημένο από τον ΕΦΕΤ τυροκομείο.

Ειδικότητα ΙΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

    facebook logo

Ο/Η απόφοιτος ΙΕΚ της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας» είναι πλέον σύγχρονος επαγγελματίας, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Η παραγωγή γάλακτος και τυριού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας σημειώνει ρεκόρ στις εξαγωγές τυριών, καθώς και στην κατά κεφαλήν κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων.

Με την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση πάνω στις σύγχρονες τάσεις παραγωγής και επεξεργασίας γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων, όπως στην παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου και μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντων αυτού και στην παρασκευή όλων των τύπων τυριών και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, παγωτό, βούτυρο κ.λπ.), οι απόφοιτοι θα παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, συνδυάζοντας την παράδοση με την υψηλή τεχνολογία.

Επιπλέον εξειδικεύονται στην υποβολή Ισοζυγίων και Εισκομίσεων γάλακτος στο ARTEMIS, ενώ καλύπτουν τις προϋποθέσεις του πιστοποιητικού κατάρτισης του ΕΦΕΤ, για χειριστές τροφίμων, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Η Σχολή είναι εκπρόσωπος της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο FACEnetwork.

Οι τομείς απασχόλησης τους ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες είναι σε:
- βιομηχανίες γάλακτος
- τυροκομεία
- μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.ά.)
- κτηνοτροφικές μονάδες
- ως υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου
- ως ελεύθεροι επαγγελματίες

τηλ.: 26510 92219, e-mail:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση
 

 

 

Website Security Test