epas larissasΣτεγάζεται και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις και το αγρόκτημα της “Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας” με υπερεκατονταετή ιστορία, που περιλαμβάνει σε περιφραγμένο χώρο 40 περίπου στρεμμάτων, το τεράστιας ιστορικής σημασίας συγκρότημα 43 κτηρίων της σχολής, αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής, ιστορικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Μια Σχολή εμβληματικού χαρακτήρα για την πόλη της Λάρισας, προσφορά του Εθνικού Ευεργέτη Γ. Αβέρωφ. Από τα μέσα της δεκαετίας 1980-90 λειτούργησαν επαγγελματικές σχολές διετούς φοίτησης με κατεύθυνση τα Γεωργικά Μηχανήματα και τη Κτηνοτροφία, αναβαθμίζοντας το γεωργικό επαγγελματικό εκπαιδευτικό έργο της.

Σήμερα στον χώρο λειτουργούν εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφείο και καλλιεργήσιμοι αγροί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής.

   facebook logo

Ειδικότητες ΙΕΚ που λειτουργούν από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:

1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Ο/Η απόφοιτος ΙΕΚ της ειδικότητας «Διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων» εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στην ευζωία των αγροτικών ζώων και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Με την υψηλού επιπέδου θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων σχετικών με την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία στον τομέα της κτηνοτροφίας, θα έχει την ικανότητα να:

- Γνωρίζει, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον της πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης.
- Κατανοεί τις ανάγκες των εκτρεφόμενων ειδών και εξασφαλίζει την ικανοποίηση αυτών μέσω της διασφάλισης κατάλληλων συνθηκών περιβάλλοντος, ορθολογικής διατροφής, προστασίας της υγείας και γενικότερα μέσω της συνολικής ζωοτεχνικής διαχείρισης.
- Χρησιμοποιεί με ασφάλεια τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, οργανώνει το εργασιακό του περιβάλλον και το εργατικό προσωπικό, τηρεί οικονομικά στοιχεία, κοστολογεί την παραγωγή του και ενίοτε προωθεί και εμπορεύεται  τα προϊόντα του, και να
- Γνωρίζει και ασχολείται με την μεταποίηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών, την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης και την προώθηση των προϊόντων.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας, οι αυριανοί σύγχρονοι αρχηγοί κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τις οποίες θα οργανώνουν και θα διαχειρίζονται με επιχειρηματικά καινοτόμα πρότυπα, στο πλαίσιοα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης αγροτικής οικονομίας, θα απασχοληθούν ως:

- Ελεύθεροι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι, ως ιδιοκτήτες αγροτικής μικτής παραγωγικής εκμετάλλευσης (φυτικής-ζωικής) ή και ως Διαχειριστές μονάδας εκτροφής αγροτικών ζώων.
- Στελέχη επιχειρήσεων ζωοτροφών, εξοπλισμού μονάδων εκτροφής αγροτικών ζώων ή ως Σύμβουλοι κτηνοτρόφων και αγροτικών συλλογικών οργάνων σε θέματα εκτροφής.

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Ο/Η απόφοιτος ΔΙΕΚ της ειδικότητας «Τεχνικός Συντήρησης & Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων», ως υπεύθυνος διαχείρισης του μηχανολογικού εξοπλισμού μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, θα συντηρεί και επισκευάζει γεωργικά μηχανήματα και αρδευτικά δίκτυα τα οποία άγονται της εκμετάλλευσης, του ιδίου, ενός αγρότη ή μιας αγροτικής επιχείρησης. Θα εμπορεύεται, προωθεί και συντηρεί γεωργικά εργαλεία και συστήματα άρδευσης αγρών, μέσω της επιχείρησης που διαθέτει.

Με την υψηλού επιπέδου θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και κατάρτισης που του παρέχεται, θα εκτελεί ορθά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια όλες τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του γεωργικού ελκυστήρα και των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των διαφόρων γεωργικών εργασιών τόσο στον τομέα της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής και θα ασκεί δραστηριότητες συναφείς με το Μηχανολογικό Εξοπλισμό και τα Συστήματα Γεωργίας Ακριβείας που κατά περίπτωση εφαρμόζονται

Ο/Η απόφοιτος θα απασχοληθεί ως στέλεχος μονάδων ή αυτοαπασχολούμενος/η με τη:

- Συναρμολόγηση, κατασκευή και επισκευή γεωργικών μηχανημάτων, ηλεκτρονικών μερών τους μηχανημάτων και στη χρήση διαγνωστικών εργαλείων για την εύρεση μιας βλάβης
- Οργάνωση συνεργείου και της αποθήκης ανταλλακτικών του
- Διαχείριση καταστημάτων εμπορίας και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και αρδευτικού εξοπλισμού
- Κάθε άλλη δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Τηλ.: 2410 621353, e-mail:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση
 

Website Security Test