ksylogliptiki

Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας, που πρωτολειτούργησε το 1949, ως Σχολή Βασιλικής Πρόνοιας που μετα από πολλές αλλαγές το 2008 μετατράπηκε σε ΕΠΑΣ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύπτοντας συνεχώς την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων της υπαίθρου στη χειροτεχνία ξύλου, τόσο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, όσο και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διατήρηση της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Στους χώρους λειτουργούν σύγχρονες εγκαταστάσεις ξυλουργικών μηχανημάτων, αίθουσες τόρνων, εργαστηριακής ξυλογλυπτικής διδασκαλίας, διδασκαλίας σχεδίου, θεωρητικών μαθημάτων και Η/Υ, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος παρουσίασης των ξυλόγλυπτων κατασκευών των σπουδαστών.

Ειδικότητα ΙΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 facebook logo 

Ο/Η απόφοιτος της ειδικότητας ΙΕΚ «Τεχνικός Ξυλογλυπτικής & Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές» καταρτίζεται στη σπανίζουσα τέχνη της ξυλογλυπτικής-διακοσμητικής επίπλου και καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στον τομέα των ξυλόγλυπτων αντικειμένων και κατασκευών. Παράλληλα, συμβάλλει αποφασιστικά στη συνέχιση της μακραίωνης παράδοσης στην εκκλησιαστική, λαϊκή, ναυτική, ποιμενική και νεοελληνική αστική ξυλογλυπτική τέχνη.

Η ειδικότητα συνδέεται εξαιρετικά με την προσφορά υπηρεσιών στον τομέα του αγροτουρισμού, στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού, αλλά και στην ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς.

Με την υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση και κατάρτιση που του παρέχεται, μπορεί να συλλαμβάνει, να σχεδιάζει, να δημιουργεί και να κοστολογεί αυτόνομα ξυλόγλυπτα έργα ή και ξύλινα διακοσμημένα σκαλιστά τεμάχια, για την προσάρτησή τους σε διάφορα έπιπλα και κατασκευές.

Οι απόφοιτοι απασχολούνται ως ξυλογλύπτες:
- σε δικές τους επιχειρήσεις και εργαστήρια
- σε μεγαλύτερες οργανωμένες βιοτεχνίες επίπλων και ξυλόγλυπτων αντικειμένων.

Τηλ.: 24320 22781, e-mail:

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση
 

 

Website Security Test