Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

INNODAYS

Το ερευνητικό δυναμικό του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει στο «InnoDays 2022 - Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, δίνοντας δυναμικό παρόν με δικό του περίπτερο (Α15), αλλά και με ουσιαστική παρουσία στο συνέδριο, που διοργανώνεται παράλληλα.

Στο περίπτερο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ θα παρουσιαστεί σημαντικός αριθμός ερευνητικών εκθεμάτων όπως, διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφόρησης για τις ανάγκες άρδευσης, η οποία θα προβάλλεται σε οθόνη, ζωντανό έκθεμα (παρτέρι) που θα περιλαμβάνει περίπου 10 αυτοφυή ενδημικά είδη φυτών της Κρήτης, εφαρμογή άρδευσης ακριβείας με χρήση αισθητήρων, ηλεκτρονικές παγίδες για την παρακολούθηση του δάκου της ελιάς, σύστημα ελέγχου της πορείας των ψεκαστικών μέσων για τον δάκο, με trackers, ροόμετρο και πλατφόρμα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και με επίδειξη λειτουργίας σε υπολογιστή, παρουσίαση πρότυπης μεθοδολογίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και προϊόντα από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, τρεις ερευνητές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ θα μιλήσουν από τις 13:40 έως τις 14:20 για καίρια ερευνητικά θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο Δρ Γεώργιος Κουμπούρης θα παρουσιάσει θέμα με τίτλο: Πιστοποίηση ελαιολάδου από αγροκτήματα που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα - Το πρότυπο «Ζωντανοί Ελαιώνες». Ο Δρ Νίκος Κρίγκας θα αναπτύξει το θέμα «Κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τα ενδημικά φυτά της Κρήτης; Ιεράρχηση προτεραιοτήτων και δυνατότητες αξιοποίησης πριν την απώλεια ευκαιριών». Και τέλος, ο Δρ Νεκτάριος Κουργιαλάς θα μιλήσει για τα «Συστήματα ευφυούς άρδευσης και λήψης αποφάσεων σε επίπεδο αγροτεμαχίου».
Το τριήμερο καινοτομίας «InnoDays 2022» διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούβες Ηρακλείου). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Website Security Test