Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

ΙΝΑΓΡΟΚ WEBINAR

 

Το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Διατροφή και κλιματική αλλαγή: Το ανθρακικό αποτύπωμα της διατροφής" και εισηγήτριες τις ερευνήτριες Δρ. Αλεξάνδρα Σιντόρη και Δρ. Γεωργία Παπουτσή.

Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό γνωστές στο καταναλωτικό κοινό. Η αγροδιατροφική αλυσίδα είναι υπεύθυνη για το 1/4 των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως και μπορεί, υιοθετώντας καλές πρακτικές, να συμβάλει σημαντικά στο μετριασμό των εκπομπών αυτών.
Πόσοι όμως γνωρίζουμε πώς επηρεάζουν οι ατομικές διατροφικές μας επιλογές και συνήθειες το περιβάλλον;
Ποιο είναι το ανθρακικό αποτύπωμα της διατροφής μας και πώς μπορούμε να το μειώσουμε;
Είναι η Μεσογειακή διατροφή μια «φιλοπεριβαλλοντική» και βιώσιμη διατροφή; Πόσο ενημερωμένοι είμαστε ως καταναλωτές σχετικά με τις επιπτώσεις των διατροφικών μας επιλογών στο περιβάλλον;
Είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε παραπάνω για προϊόντα χαμηλών εκπομπών;
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στο 7ο webinar που διοργανώνει το ΙΝΑΓΡΟΚ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στις 10.00.
Ο Σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο ακόλουθος:

https://us02web.zoom.us/j/87179210841?pwd=cmNydHpwMEc5bjRJK0dvSTBwbFBmUT09

(Meeting ID: 871 7921 0841 Passcode: 053591)

Απαραίτητη η προεγγραφή μέσω της παρακάτω φόρμας:

https://docs.google.com/forms/d/1sGBKXUpkSGRqWPnV7vcB7e3715JErtOvJs6rIwXdtHY/edit

 

Website Security Test