Αραβανόπουλος Φίλιππος

Ο Δρ Φίλιππος Α. Αραβανόπουλος είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, όπου σήμερα υπηρετεί στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με καναδική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1992. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ουψάλας και Στοκχόλμης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εφαρμογές της μοριακής γενετικής & γονιδιωματικής στη γενετική βελτίωση & την προστασία των γενετικών πόρων. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από διεθνείς (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας) και εθνικούς οργανισμούς της Ελλάδας, του Καναδά και της Σουηδίας. Η τρέχουσα έρευνά του χρηματοδοτείται από τα προγράμματα H2020, FP7 και LIFE+.

Ο κ. Αραβανόπουλος είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Γενετική Παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUFORGEN και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Πληθυσμιακής, Οικολογικής Γενετικής & Προστασίας Γενετικών Πόρων του IUFRO.

Είναι κριτής σε περισσότερα από 40 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της Εκδοτικής και Συντακτικής Επιτροπής σε τέσσερα από αυτά, μεταξύ αυτών Associate Editor στο περιοδικό PLOS ONE. Έχει προσκληθεί για να δώσει περισσότερες από 30 διαλέξεις σε πανεπιστήμια και συνέδρια στην Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Σλοβενία, Σουηδία και Τουρκία.

Το δημοσιευμένο του έργο υπερβαίνει τις 150 εκτενείς εργασίες από τις οποίες πλέον των 80 σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία διεθνών εκδόσεων.

Website Security Test