Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνίδα αγρότισσα: Η ψυχή της γης μας», εν όψει του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Αγρότισσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00μ.μ., στην Αθήνα (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) και συμβολικά θα τιμηθούν τρεις Αγρότισσες.

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

To Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Ινστιτούτου στη Λάρισα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 10:00π.μ.

Τιμώντας τα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE, διοργανώνουμε Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE», στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κύριους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και υιοθέτησης φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ετησίως χρηματοδοτεί μια πλειάδα έργων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα οποία εντάσσονται σε ποικίλα υποπρογράμματα που αφορούν το περιβάλλον-φύση, την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.λπ.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του στο Αγρόκτημα της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων στο Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

 

pngΠρόσκληση-Πρόγραμμα Θέρμης

pngΠρόσκληση-Πρόγραμμα Βαλκανικός Κήπος Κρουσσίων

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει ενεργά στην 6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Γηγενείς και Τοπικές Ποικιλίες με τίτλο «Εξερευνώντας τον κόσμο των τοπικών ποικιλιών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου από τις 9.00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. (στα ελληνικά) και την 1η Ιουνίου (στα αγγλικά) στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Οκτώ σπουδαστές της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, μαζί με τον καθηγητή τους Άγγελο Πατσιατζή, παρουσίασαν τη δουλειά και τα έργα τους στα εγκαίνια της έκθεσης «Νεανικές ματιές στην παραδοσιακή ξυλογλυπτική» στον πολυχώρο Ισλαχανέ στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.

 

 

 

2o seminario kreatoskevasmatos

 

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στηρίζει τη διενέργεια του 2ου Σεμιναρίου σύγχρονου δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Meat News στις 14 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν θα είναι ομιλητής στο διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο "Επί Γης: Η Αγροτική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα το 2021", που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2021. Ο κ. Χαρουτουνιάν και θα αναφερθεί στις «Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα». 

O Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στις 17.00, θα είναι ομιλητής στην Ανοιχτή Δημόσια Συζήτηση, που διοργανώνει η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με θέμα τη "Διασύνδεση των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων με τις Επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα".

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Αναπαραγωγή και καλλιέργεια τοπικών ενδημικών φυτών της Κρήτης με καινοτόμο λίπανση ακριβείας" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 17:00.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

Το καλό παράδειγμα του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι το θέμα της 2ης διαδικτυακή ημερίδας του "ΟΜΦΑΛΟΥ", που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13 Μαρτίου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου Δ/νων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που μαζί με τον κ. Γιάννη Μανδάλα Δ/ντα Σύμβουλο της MEDITERRA AE, θα αναλύσουν τους λόγους της επιτυχίας του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ).Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Συνεργατισμός, καινοτομία και επιχειρηματικότητα - Μαθήματα καινοτομικής έλικας από την Χίο» και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://slu-se.zoom.us/j/65177292710 - Passcode: 204618. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Διατήρηση και αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών οπωροφόρων και αυτοφυών μικρών καρπών : προβλήματα και προοπτικές» θα  πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2021, στις 17:00.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2021 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας πατώντας εδώ 

Website Security Test