Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Κρήτης, το ΥΠΑΑΤ και το ΤΕΙ Κρήτης, εκπαιδευτική εσπερίδα με θέμα: Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρειας Κρήτης”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/9/2017, τις ώρες 18.00-21.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παγκρήτιας Συν/κής Τράπεζας, Λ. Ικάρου 5, στο Ηράκλειο.

Επισυνάπτεται: Programma.pdf

Διεθνές συνέδριο για τη γεωργία και την κλιματική αλλαγή διοργανώνει το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 9 το πρωί με εισαγωγική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ν. Αντώνογλου και χαιρετισμούς από εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Εγκρίθηκαν οι πίνακες που αφορούν την αξιολόγηση και κατάταξη των εγκεκριμένων υποψηφίων υπευθύνων για τα προγράμματα κατάρτισης σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 25253/15-06-2017 2η πρόσκληση ενδιαφέροντος (ορθή επανάληψη)

pdf Απόφαση έγκρισης (ορθή επανάληψη) 

 

Το Τμήμα Προστασίας των Ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διοργανώνει σεμινάριο για την προστασία των χοίρων στις εκτροφές. 

ladi kai eliesΟ ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο φορέας που θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και στις επιτραπέζιες ελιές  σύμφωνα με τους δύο αντίστοιχους κανονισμούς που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας επιχείρησης στη διαδικασία για την απόκτησή του, όσο και το ετήσιο τέλος χρήσης τους. 

Blaxos Ouzounidou EFE

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδας (ΕΦΕ) συμμετείχαν ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Αθαν. Βλάχος και η Δ/ντρια ανάπτυξης ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γ. Ουζουνίδου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Αθήνα. Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, καθώς ο τομέας του γενετικού υλικού ρυθμίζεται ακόμα από τον Ν.1564/1985 και η δημιουργία βάσης συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής, ως Εργαστήριο Αναφοράς Επιθεωρήσεων του Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 146 ελέγχους Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ).
Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι έλεγχοι ΣΤΕΕΕΓΦ:
12-16/06/2017: Βοιωτία (αρ. πρωτ. αίτησης: 542/01.6.2017) και
                          Χαλκιδική (αρ. πρωτ. αίτησης: 442/02.5.2017)
26-27/06/2017: Λακωνία (αρ. πρωτ. αίτησης: 480/17.5.2017)
Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου: Αττική (αρ. πρωτ. αίτησης: 178/01.3.2017).

 

Purcell KD DRAMAΤο Κέντρο - ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας επισκέφθηκε ο κ. Bryan Purcell, Crop Assessment Analyst of U.S.D.A (United States Department of Agriculture) για την Ευρώπη και τη Β. Αφρική.  Ο υπεύθυνος του Κέντρου - ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Ά. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Purcell για την κατάσταση της καλλιέργειας του ηλίανθου στη χώρα μας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγρούς της περιοχής.

Συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Super Markets όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα στις 14/06/2017. Σκοπός της συνάντησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών, ήταν η ενημέρωση για την οδηγία που δόθηκε στη χώρα μας σχετικά με τη χρήση των ενωσιακών συμβόλων στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

 

 

bkk5Την Κυριακή 11 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων το 16ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σχέση του ανθρώπου με τα ελληνικά φυτά, στα προϊόντα μεταποίησής τους και στο φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

aff2bΟι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τον Υπουργό κ. Ε. Αποστόλου την Τετάρτη 31 Μαΐου.
Δώδεκα είναι οι ελληνικές ποικιλίες αρωματικών φυτών, όπως το τσάι του βουνού, η ρίγανη, το φασκόμηλο και το χαμομήλι, που προτείνονται από το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα».
Το σχέδιο, έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, ώστε να δεχθούν οι υπεύθυνοι της ομάδας εργασίας παρατηρήσεις, προτάσεις κ.λπ. επί του περιεχομένου του, ενώ περιλαμβάνει έναν οδηγό για τις ενδεικνυόμενες ανά περιοχή και γεωγραφική ζώνη ποικιλίες, με πλήρεις καλλιεργητικές οδηγίες ανά προϊόν.

                                                                                                                                 Διαβάστε εδώ όλο το Σχέδιο

Επικύρωση του από 14/06/2017 πρακτικού αξιολόγησης καθώς και των πινάκων αξιολόγησης των εγκεκριμένων και των απορριφθέντων υπευθύνων, που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 19603/19-5-2017 πρόσκλησης ενδιαφέροντος για φυσικά πρόσωπα (εκτός του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης ιδιωτικού έργου υπευθύνων στα προγράμματα κατάρτισης, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

pdfApofasi_25122_15-6-2017.pdf

pdfPraktiko_Epitropis_14-6-2017.pdf

xlsΠΙΝΑΚΕΣ_ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.xls

Website Security Test