Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Γονιδιωματικής της οικογένειας των Ροδανθών (Rosaceae), θα συμμετάσχει το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Angers της Γαλλίας από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2016.

Το  βραβείο Natura 2000 για το 2016, στην κατηγορία “Διασυνοριακή συνεργασία και δικτύωση”, κατέκτησε το έργο για την προστασία της νανόχηνας. Πρόκειται για το πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο: «Διαφύλαξη του Φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής». 

Oμάδα Τούρκων επιστημόνων στo πλαίσιo του προγράμματος ERASMUS+  επισκέφθηκε μονάδες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα και την Αττική,  καθώς και άλλες ερευνητικές δομές της χώρας μας. 

 

2o Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Επιθεωρητών-Ελεγκτών του Μητρώου του ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ

Το 2ο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Επιθεωρητών - Ελεγκτών του Μητρώου του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τίτλο: «Έλεγχος & Πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης - Δειγματοληψία», πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2016.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος στη Χαλκιδική θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου εξετάσεις πιστοποίησης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων. Πριν τις εξέτασεις θα προηγηθεί δωρεάν διήμερη κατάρτιση την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μαΐου.

Website Security Test