Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Αναπαραγωγή και καλλιέργεια τοπικών ενδημικών φυτών της Κρήτης με καινοτόμο λίπανση ακριβείας" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 17:00.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

Το καλό παράδειγμα του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι το θέμα της 2ης διαδικτυακή ημερίδας του "ΟΜΦΑΛΟΥ", που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13 Μαρτίου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου Δ/νων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που μαζί με τον κ. Γιάννη Μανδάλα Δ/ντα Σύμβουλο της MEDITERRA AE, θα αναλύσουν τους λόγους της επιτυχίας του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ).Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Συνεργατισμός, καινοτομία και επιχειρηματικότητα - Μαθήματα καινοτομικής έλικας από την Χίο» και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://slu-se.zoom.us/j/65177292710 - Passcode: 204618. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Διατήρηση και αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών οπωροφόρων και αυτοφυών μικρών καρπών : προβλήματα και προοπτικές» θα  πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2021, στις 17:00.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2021 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας πατώντας εδώ 

Στο πλαίσιο εφαρμογής της παρ. 9 του άρθρου 10 της υπ. αριθ. 1583/335048, ΦΕΚ Β΄ 5538/17.12.2020 απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία προβλέπεται ότι το ύψος της ετήσιας συνδρομής που καταβάλλουν οι Γεωργικοί Σύμβουλοι και οι Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.), για όσο διάστημα παραμένουν εγγεγραμμένοι στα σχετικά Μητρώα, καθορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων μετά από εισήγηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και μέχρι τον καθορισμό αυτής, η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τα εξής:

pdfΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την ομαλή διεξαγωγή όλων των διαδικασιών πιστοποίησης και τη διευκόλυνση της διακίνησης των προϊόντων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα σειράς AGRO 2) ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει για την έκδοση νέων οδηγιών.

pdfΟΔΗΓΙΕΣ

xlsxΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τα πολλαπλά αιτήματα ενδιαφερομένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων πυρηνοκάρπων παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για την πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2). Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων για τις καλλιέργειες (Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς, Βερυκοκιάς, Δαμασκηνιάς) που αντιστοιχούν στις κατηγορίες «Πυρηνόκαρπα» και «Ροδακινιές Μεταποίησης», όπως εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα «i-AGRO» στη φόρμα της αίτησης (κατ’ αντιστοιχία με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ), είναι η 11.12.2020 και η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «i-AGRO».

Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα με τίτλο: "Recognition of pain, suffering and distress and its application in the evaluation of severity of the procedures’ (species specific: mice and rats)" στην Αγγλική γλώσσα,  που  απευθύνεται σε πτυχιούχος και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, και σχετικούς επαγγελματίες στην Επιστήμη Ζώων Εργαστηρίου (Laboratory Animal Science - LAS) διοργανώνεται από  το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.Η διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος είναι περίπου 10 διδακτικές ώρες συμπεριλαμβανομένης μίας τελικής εξέτασης. Μετά από την επιτυχή του ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.Το μάθημα πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του προγράμματος ERASMUS+ HERMES "Harmonisation & Recognition of  LAS education and training in MEmber States"Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιλοτικό διαδικτυακό μάθημα, καθώς και η φόρμα εγγραφής, είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.hermes4las.eu/call-for-applications-e-learning-course/ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση . Η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι έως τις 16 Οκτωβρίου 2020.

pdfWebinar Invitation

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος i-AGRO κατ’ εφαρμογή των νέων απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τα πολλαπλά αιτήματα ενδιαφερομένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για την πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα AGRO 2) στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν ήδη σε ισχύ πιστοποιητικό Ολοκληρωμένης Διαχείρισης 3ους διάρκειας σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2 (2η έκδοση). Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων στις περιπτώσεις αυτές είναι η Παρασκευή 11.09.2020 και η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «i-AGRO».

Στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2 και με σκοπό την ομοιόμορφη διαχείριση των επιθεωρήσεων από τους Φορείς Πιστοποίησης, τις ελεγχόμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις/επιχειρήσεις, φορείς διαπίστευσης, αρμόδιες αρχές και κάθε εμπλεκόμενο, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι.

 

pdfΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ AGRO 2 (31.07.2020)

xlsxΣτοιχεία Εισροών Καλλιέργειας Βάμβακος (BCI)

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας & ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 εσπερίδα με τίτλο «Γεωργία μαζί ή χωρίς τις μέλισσες»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφοs Δημήτριος Μιχαηλίδης.

Μετά τα πολλαπλά αιτήματα ενδιαφερομένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων βάμβακος παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για την πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα AGRO 2).

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων για την καλλιέργεια βάμβακος σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2 είναι η 07.07.2020 και η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «i-AGRO».

Website Security Test