Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Iδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση για την αξία και τα οφέλη του γίδινου γάλακτος,  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στα Ιωάννινα στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννίνων και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

pdfΔελτίο Τύπου

Στις 15-18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 15ο Συνέδριο της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συνεργατικού Προγράμματος Φυτικών Γενετικών Πόρων (ECPGR), με την υποστήριξη της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι εθνικοί εκπρόσωποι από 40 χώρες μέλη, θα συγκεντρωθούν για να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει το πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση ΙΧ (2014-2018) και να καθορίσουν τα σχέδια για τη νέα Φάση Χ (2019-2023).

pdfΑνακοίνωση συνεδρίου

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο καθώς και στα Πειθαρχικά  Συμβούλια του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Δείτε εδώ pdf την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Υπηρεσιακό και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ

Δείτε εδώ pdfτην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κλάδου του Ερευνητικού προσωπικού

 

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, στο φύλλο αρ. 641 στις 24-25/2/2018, το οποίο στηρίζεται σε αιτιάσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Οργανισμό (ΣΥΛΕΕΓΟ), η Διοίκηση απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή της εφημερίδας, την οποία επισυνάπτουμε.
Παράλληλα, παραθέτουμε και τη δήλωση στήριξης επτά φορέων σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων προβολής της Φέτας από τον ΕΛΓΟ– ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτονταιpdf Απάντηση στην εφημερίδα Agrenda     pdfΔήλωση στήριξης Φορέων 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εξέδωσε Δελτίο Τύπου ως απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνεργασία του Οργανισμού και του δικηγόρου Δ. Τεμπονέρα, στο πλαίσιο αναζήτησης νομικής συμβουλής για τη συνέχιση ή μη της σχέσης εργασίας, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας, με  υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, μεταξύ αυτών και του ίδιου του προϊστάμενου της νομικής υπηρεσίας.

pdfΔελτίο Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία παρατίθενται  χωρίς στοιχειοθέτηση ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο με στοιχεία των ετών 2016 και 2017 αναφέρονται οι ποσότητες κάθε μορφής γάλακτος που εισάγονται, όσο και στα προϊόντα στα οποία αυτές χρησιμοποιούνται, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο  υποχρεούνται να αποστέλλουν στον Οργανισμό Μηνιαίες Δηλώσεις Ισοζυγίου Γάλακτος ή/ και Μηνιαίες Δηλώσεις Προμήθειας ειδών Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 19.10.2017 με την εκτελεστική απόφαση C(2017)6934, τα δύο (2) προγράμματα που υπέβαλε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλαίσιο του Κανονισμού (EE) 1144/2014 και αφορούν στην προώθηση της Φέτας ΠΟΠ :

  • στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, συνολικού κόστους 2.999.861,00 € με ποσοστό χρηματοδότησης 75% από την ΕΕ των επιλεγμένων δράσεων και
  • στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, συνολικού κόστους 3.469.470,00 € με ποσοστό χρηματοδότησης 85% από την ΕΕ των επιλεγμένων δράσεων.

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L. που καλλιεργήθηκαν το 2016 στις περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, των Χανίων και του Έβρου από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτεται:  pdfΔελτίο Τύπου   

Ημερίδα για τα εντομολογικά προβλήματα διοργανώνει το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Δράμας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ της ΠΕ Δράμας και το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιεί ημερίδα στο πλαίσιο του έργου LIFE+  "Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες" (oLIVE CLIMA).

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Αίθουσα ΚΕΓΕ) / Αργαλαστή Δήμου Νοτίου Πηλίου

pdfDeltio_Tipou_oLIVECLIMA.pdf

pptxAfisa_oLIVECLIMA.pptx

pdfProgramma_oLIVECLIMA.pdf

 

Η Ημερίδα με θέμα "Καινοτόμες δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ" του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών.

pdfProsklisi_Serres_vuvalotrofia.pdf

 

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Φυτοπροστασία πυρηνοκάρπων - ακτινιδιάς". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στη Νάουσα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:30 – 14:00.

Website Security Test