Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ανακοίνωση-Πρόσκληση για απόσπαση δέκα (10) υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εποπτευομένων φορέων του, σε υπηρεσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ν.Π.Ι.Δ..

pdfΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τους Πίνακες Κατάταξης για κάθε ΔΙΕΚ και Ειδικότητα των υποψήφιων καταρτιζόμενων που υπέβαλαν αίτηση και των επιλεγέντων, μετά την προβλεπόμενη μοριοδότηση.
Οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει έως και τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022, να αποστείλουν ηλεκτρονικά (email) ή να καταθέσουν, στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν την Αίτηση Οριστικής Εγγραφής τους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

Οι εγγραφές στα Δημόσια Αγροτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ), του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράταση Εγγραφών στα ΙΕΚ 2022-23

 

 

Με αφορμή τις συχνές αναφορές που υπάρχουν στα ΜΜΕ για αυξημένους αριθμούς μεδουσών στις παραλίες της χώρας μας, ιδιαίτερα των ειδών Pelagia noctiluca (μωβ μέδουσα) και Rhizostoma pulmo (γαλάζια μέδουσα), Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ εξέδωσαν ενημερωτικό Δελτίο Τύπου.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τίμησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τον εορτασμό των τριάντα (30) χρόνων λειτουργίας του.

Τίτλος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 28 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στην Αθήνα ήταν «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE».

Με τη συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών, στο Φιλώτι Νάξου εκδήλωση με αντικείμενο τις καταρτίσεις των Νέων Αγροτών και τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η άσκηση της κτηνοτροφίας στο νησί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Ι. Βρούτσης και Φ. Φόρτωμας (ΝΔ), ο έπαρχος Νάξου κ. Ι. Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Φ. Ζαννετίδης, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κα. Ε. Κατσάνου και ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του Κτηνοτρόφου-Τυροκόμου κ. Γ. Μπαμπούνη, ο οποίος την περίοδο 2004-2005 ήταν ωφελούμενος των καταρτίσεων των Νέων Γεωργών και το προϊόν του ξηρό ανθότυρο κατέκτησε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας AFFA (Athens Fine Food Award), που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του 2ου εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων για την εγγραφή τους στο Μητρώο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με την ανάρτηση του πρώτου θεματικού πεδίου, με τίτλο: «Πολλαπλή Συμμόρφωση – Επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές».

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή πλήθους ενδιαφερομένων διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ εκδήλωση στη Νάξο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταρτίσεων των Νέων Αγροτών. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ και καταρτίστηκαν πανελλαδικά 14.570 ωφελούμενοι.

Την εκδήλωση που έγινε στη Χώρα της Νάξου τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας (ΝΔ) και Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο έπαρχος Νάξου κ. Ι. Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κ. Δ. Καπούνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Χατζηανδρέου και Δ. Μανιός.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 1  ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 2  ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 3

 

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με την 26009/12-5-2022 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:30.

Ξεκίνησαν οι ενέργειες δημοσιοποίησης των έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στον αγροτικό τομέα μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων «open days» με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τις δραστηριότητες και τα αντικείμενά τους.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση Αμαλιάδα  Εκδήλωση ΙΕΚ Ιωαννίνων
 

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 η νέα πιστοποιημένη Μονάδα Έρευνας Ποιότητας Γάλακτος, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων στο Κέντρο Γάλακτος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Η νέα Μονάδα που εντάσσεται στη μεγάλη επιστημονική οικογένεια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, θα βοηθήσει περαιτέρω στην αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του αιγοπρόβειου γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας προέλευσής τους.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Οργανωτικά κόστη και αντιμετώπισή τους από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς», διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας στο πλαίσιο σειράς σεμιναρίων, τα οποία αποσκοπούν στην κατανόηση σημαντικών προβλημάτων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των ατόμων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, κυρίως μέσω της έρευνας που διεξάγεται από τους ερευνητές του.
Το πρώτο θα λάβει χώρα στις 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 10 π.μ. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής του ΙΝΑΓΡΟΚ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και η εγγραφή μπορεί να γίνει στην ακόλουθη φόρμα. Μετά την εγγραφή θα σταλεί ο σύνδεσμος για να συνδεθείτε:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkzKznfynV53LgcwZTsor8inP9TYfXiCZNjVOCnO52GjI0CA/viewform?fbclid=IwAR2NsV4o6huqBYpYI50BxSXGS4bNSXNLEZgNoAykvY88WJw7p3JspxBlbHQ

Website Security Test