Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Επετειακή εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΦΚ) της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 11.00 π.μ.

 pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκύδρας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς στην Π.Ε. Πέλλας: ορθές πρακτικές και προοπτικές».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ Μαυροβούνι - Έδεσσας).

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τα αποτελέσματα αξιολόγησης του 2ου εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων με την πιστοποίηση και εγγραφή 1.052 επιτυχόντων στο Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αγροδασικών Πυρκαγιών υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 9.00 π.μ. στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά: https://us02web.zoom.us/j/83283050234?pwd=TTMvUitFclZKSXpVTFpBeE9PRnpaZz09 Meeting ID: 832 8305 0234, Passcode: 627072

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανακοίνωση-Πρόσκληση για απόσπαση δέκα (10) υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εποπτευομένων φορέων του, σε υπηρεσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ν.Π.Ι.Δ..

pdfΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τους Πίνακες Κατάταξης για κάθε ΔΙΕΚ και Ειδικότητα των υποψήφιων καταρτιζόμενων που υπέβαλαν αίτηση και των επιλεγέντων, μετά την προβλεπόμενη μοριοδότηση.
Οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει έως και τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022, να αποστείλουν ηλεκτρονικά (email) ή να καταθέσουν, στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν την Αίτηση Οριστικής Εγγραφής τους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

Οι εγγραφές στα Δημόσια Αγροτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ), του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράταση Εγγραφών στα ΙΕΚ 2022-23

 

 

Με αφορμή τις συχνές αναφορές που υπάρχουν στα ΜΜΕ για αυξημένους αριθμούς μεδουσών στις παραλίες της χώρας μας, ιδιαίτερα των ειδών Pelagia noctiluca (μωβ μέδουσα) και Rhizostoma pulmo (γαλάζια μέδουσα), Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ εξέδωσαν ενημερωτικό Δελτίο Τύπου.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τίμησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τον εορτασμό των τριάντα (30) χρόνων λειτουργίας του.

Τίτλος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 28 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στην Αθήνα ήταν «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE».

Με τη συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών, στο Φιλώτι Νάξου εκδήλωση με αντικείμενο τις καταρτίσεις των Νέων Αγροτών και τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η άσκηση της κτηνοτροφίας στο νησί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Ι. Βρούτσης και Φ. Φόρτωμας (ΝΔ), ο έπαρχος Νάξου κ. Ι. Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Φ. Ζαννετίδης, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κα. Ε. Κατσάνου και ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του Κτηνοτρόφου-Τυροκόμου κ. Γ. Μπαμπούνη, ο οποίος την περίοδο 2004-2005 ήταν ωφελούμενος των καταρτίσεων των Νέων Γεωργών και το προϊόν του ξηρό ανθότυρο κατέκτησε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας AFFA (Athens Fine Food Award), που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του 2ου εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων για την εγγραφή τους στο Μητρώο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με την ανάρτηση του πρώτου θεματικού πεδίου, με τίτλο: «Πολλαπλή Συμμόρφωση – Επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές».

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή πλήθους ενδιαφερομένων διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ εκδήλωση στη Νάξο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταρτίσεων των Νέων Αγροτών. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ και καταρτίστηκαν πανελλαδικά 14.570 ωφελούμενοι.

Την εκδήλωση που έγινε στη Χώρα της Νάξου τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας (ΝΔ) και Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο έπαρχος Νάξου κ. Ι. Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κ. Δ. Καπούνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Χατζηανδρέου και Δ. Μανιός.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 1  ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 2  ΕΛΓΟ ΝΑΞΟΣ 3

 

Website Security Test