Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Μια διεθνής διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του καθηγητή Σέρκου Χαρουτουνιάν ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας - FAO (Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.Η θητεία του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκου Χαρουτουνιάν θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων.

 
pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστέλλεται η - με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών - λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, των ΕΠΑ.Σ. και των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοσθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δημοσιοποιείται το οριστικό Μητρώο  Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.)

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2022»

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2021»

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τους Πίνακες Κατάταξης για κάθε ΔΙΕΚ και Ειδικότητα των υποψήφιων καταρτιζόμενων που υπέβαλαν αίτηση και των επιλεγέντων, μετά την προβλεπόμενη μοριοδότηση.
Οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει έως την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, να αποστείλουν ηλεκτρονικά (email) ή να καταθέσουν, στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν την Αίτηση Οριστικής Εγγραφής τους προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.
Η μη έγκαιρη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΔΙΕΚ, σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια του δικαιώματος εγγραφής του.

pdfΔΙΕΚ_ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ_ΚΡΗΤΗΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΛΑΡΙΣΑΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΝΕΜΕΑΣ.pdf

docxΑΙΤΗΣΗ_ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ_ΕΓΓΡΑΦΗΣ_ΔΙΕΚ_ΕΛΓΟ_ΔΗΜΗΤΡΑ.docx

Παράταση  δόθηκε  με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων νομικών προσώπων και ατομικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο, στο πλαίσιο της αριθ. 17193/30.03.2021 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έως  τις 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59.

Συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.


Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη τη χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει νέα, ολιγοήμερη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων φυσικών προσώπων για την πιστοποίησή τους ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και την εγγραφή τους στο Μητρώο, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 39637/26.07.2021 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 άτομα ανά σεμινάριο, ολοκληρώθηκαν τα έξι δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την εκπόνηση έξι νέων σχημάτων πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

pdfΔελτίο τύπου

Από τη Γαλλία  ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!», με μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021. Σε ειδική εκδήλωση η βραβευμένη Ελληνίδα Σεφ κα Ντίνα Νικολάου ετοίμασε συνταγές βασισμένες στη Φέτα για το γαλλικό κοινό.

Website Security Test